5 June 2013

Zaini Satay @ Makan Sedap Place

SATAY ZAINI @ FOOD COURT JLN KERJA AYER LAMA, AMPANG







Food court ni terletak on the way nak pi Taman TAR, selepas International School tu di  sebelah kiri. Banyak port makan sedap kat food court tu. Saya biasa pergi  time petang beli kuih mahal tapi sedap kat stall hujung sekali.


Memang terbaik la satay nih. Jom try makan kalau tak percaya. Makan saja tanpa kuah pun sedap. Satay daging dia lembut and juicy, ayam pulak rasa fresh jer.  Kena plak dgn juice mangga fresh from kedai sebelah memang karan beb.

Harga mahal skit la daripada kedai satay lain la.Daging 90 sen, ayamg 80 sen and perut RM1.50 beb. Tapi kalau dah pekena sure tolak tepi la satay-satay lain.

Sambil menikmati keenakan satay tu dok terfikir gak  Pak Zaini nih kalau buka branches pun boleh jadi jutawan  macam tokey satay kat Kajang tu senang2 aje. Tapi mungkin  takut kualiti terlepas pandang plak nanti kalau bisnes besar sangat kan ....Sure repeat punya wa cakap  lu.


0 comments:

Post a comment